PROJEKTI

POKLON KNJIGA ZA PETICU

Grupacija PLANJAX pokrenula je plemenit projekat POKLON KNJIGA ZA PETICU, nagrada za najboljeg učenika.

REALIZOVANI PROJEKTI

KO JE KO U BIH 2014-2018, KO JE KO U BIH 2018-2022

Ponosni projekat grupacije PLANJAX. Prethodno naše izdanje Biografskog leksikona KO JE KO U BOSNI I HERCEGOVINI 2014-2018 pobudilo je veliku pažnju i interes BH javnosti.

Akademik prof. dr. Šefket Krcić nazvao ga je u Oslobođenju “ličnom kartom bh inteligencije”, a urednik BHT 1 Dževdet Tuzlić “kulturološkim događajem godine”. U printanoj formi (i u elektronskoj) stiglo je na sve kontinente, gdje žive uspješni i kreativni Bosanci i Hercegovci.

Novo izdanje Biografskog leksikona KO JE KO U BIH kojeg pripremamo, pojavit će se početkom 2018. godine u istom formatu i nešto većem obimu, te će sadržavati blizu 5000 biografija najkreativnijih Bosanaca i Hercegovaca (žena i muškaraca) ma gdje bili nastanjeni.

Više informacija možete dobiti na www.kojekoubih.ba

HISTRORIJA – ISTORIJA – POVIJEST BOSNE I HERCEGOVINE 1788–1878

Najobimniji i najzahtijevniji projekat grupacije PLANJAX. Poslije tridesetogodišnjih istraživanja u domaćim i stranim arhivima, dr.Galib Šljivo je završio naučni projekat pod gornjim naslovom, što je sve pretočio u 12 obimnih monografija na oko 7.800 strana teksta. Ustvari, to je historija Bosne i Hercegovine s kraja XVIII i u XIX stoljeću ispričana iz dana u dan i to sve na osnovu arhivskih dokumenata istraženih u zemlji i inostranstvu. Ediciju, u dvanaest knjiga, formata A5, tvrdog poveza, u kutiji)

POKLON KNJIGA ZA PETICU

Grupacija PLANJAX pokrenula je plemenit projekat POKLON KNJIGA ZA PETICU, nagrada za najboljeg učenika. Knjiga je uvijek bila vjerni pratilac djetinjstva, oblikovala je i usmjeravala mlade na njihovom putu odrastanja u ljude.  Projekat POKLON KNJIGA ZA PETICU je zamišljen da kompanije, privredni subjekti  nagrade  svakog odlikaša KNJIGOM, u što je moguće više škola u BiH.

KUPI KNJIGU I OSVOJI EKSKURZIJU (projekt za škole)

Projekta grupacije PLANJAX posvećen djeci u BH školama. Cilj ovog projekta je popularizacija i afrimacija knjige i njeno vraćanje na mjesto koje joj i pripada. Na taj način smo, po vrlo povoljnim cijenama, učenicima osnovnih škola u Bosni i Hercegovini ponudili knjigu. To činimo i drugim našim projektima POKLON KNJIGA ZA PETICU, UČENICI NA KNJIŽEVNOM ČASU U ŠTAMPARIJI PLANJAX PRINT, KONKURS ZA NAJBOLJU PRIČU ZA DJECU I MLADE PLANJAXOVO PERO, VIKEND U PLANJAXU.

ENIGMATSKI ĐERDAN

Projekat koji je stub grupaciju PLANJAX. Projekat koji traje već 23 godina. Naša enigmatska revija Enigmatski ĐERDAN. Revija koja izlazi svakog četvrtka, i  plasira se na tržište BIH u tiražu 15 000 primjeraka sedmično
= 60.000 primejeraka mjesečno.